tiistai 27. toukokuuta 2014

Leijonalle vetoseepra ja Pennosille keittiötarvikkeita

Leijona sai lelun, pieni poikahan se vielä on, vaikka harja onkin hulvaton jo.
Vedettävän seepran olen veistellyt balsasta, pyörät ovat helmiä.

 
 
Pennosten keittiöön on saatava lapsuuden astioita ja niistä yksi on Esteri Tomulan Finelille kuvittama Ruusu-kattila. Miniversioni ei kestä tarkastelua päivänvalossa, mutta hämärässä keittiön nurkassa se saa kelvata. Kattila on Fimo-massaa ja kuvitus permanent-tusseilla sekä akryylimaalilla tuherrettu. Ämpäri on Sinellistä ja siellä on multaisia, viime syksyn Fimo-porkkanoita suoraan kellarista. Pianhan saa jo tuoreitakin.
 
Raastinraudan väänsin sunnuntai-aamuna maksalaatikkorasian metallista. Ei mene nyt mittasuhteet ihan putkeen näissä, mutta huiskis, haiskis. 
 



sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Saanko esitellä - Leijonaloota

Nyt se on valmis. Ensimmäinen roomboxini, muttei missään tapauksessa viimeinen. Leijonaloodan tekeminen oli ihanaa! Loota on tehty kahteen Ikean pahviseen säilytysrasiaan, à 10 x 10 x 9,5 cm. Itse nelisenttinen leijonapoika löytyi fb:n figuurikirppikseltä, sen selässä lukee Made in Korea.

 
 

Leijonaloota päätyy 7-vuotiaan poikani huoneeseen. Vielä nimetön leijona harrastaa kalastusta ja ruuanlaittoa ja on hiukan epäsiisti. Keskenjääneet tikkarit lojuvat lattialla, sänkykin on jäänyt petaamatta. Tikkari on toistaiseksi valko-oranssiraidallinen, mutta tytär käski tekemään sen tilalle seepraraitaisen ja näin teenkin, kun seuraavan kerran muovailen. Seinällä on kuva itse leijonapojasta ja hänen parhaasta ystävästään. Metsästyssaalis kirahvin jalasta on tehty yölampun jalka. Yöpöydällä on hammasharja sekä Smile-tahnaa, Fimo-massasta molemmat. Tyyny ja matot ovat Minikirppis-ostoksia ja yöpöytä nukkekotikerhon M:n aarrerasiasta, kiikari on jostain kirppikseltä.

Makuuhuoneen seinään jäi ruma repeämä, kun olin siihen kiinnittänyt taulun ennenkuin keksin askarrella tuo valeikkunan. Leijonalla on merinäköla. Seiniä en tapetoinut mitenkään, koska rasian pisarakuvioinen, leijonankeltainen sisus on mielestäni nätti sellaisenaan.




Keittiön kaikki kalusteet ovat omatekoisia, samoin makuuhuoneen sänky. Kurpitsa-astiasto on huuto-netistä, paistinpannu on nukkekotikirppiksen T:n ja aivan mielettömän hauska kala leikkuulaudalla toisen T:n tekemiä, vispilän on kieputellut M. Kiitos! Suurin osa keittiön pienesineistä on omaa tuunailua tai askartelua ja kätköjä elämän varrelta.





 
 

 


 
Jos jotain leijona vielä kaipaa niin potta sille on askarreltava ja uniriepu, samanlainen kuin sen parhaalla ystävällä on.

Pahoittelut huonoista ja pienikokoisista kuvista, koon muuttaminen temppuilee nyt.

Ja hei, tällä pikku leijonalla ei ole sitten mitään tekemistä jääkiekon kanssa, viluhan sille jäällä tulisi. Nyt täytyy mennä katsomaan pikkukaverin perään, ettei se ala tuota kalaansa lihanuijalla käsittelemään.

perjantai 23. toukokuuta 2014

Musa-corner

Ostin nukkekotikirppiksen huutokaupasta Lundbyn levyhyllyn, joka oli kuitenkin tuunattu kaksikerroksiseksi ja oli siten aivan liian korkea Lundbyhyn.


Alkuperäisessä hyllyssä olisi kaapinoven väriset kansilevy, päädyt ja pohja.

Irrotin veitsellä nuo vaaleat levyt päädystä ja hyllyt toisistaan. Nukkekotikerhon rompekasasta löytyneestä kalusteen raadosta liimasin päätylevyt, Kaappi saa olla tuollainen seuraavaan inspiraatioon saakka, josko vielä kansilevyn ja pohjankin saisin joskus aikaiseksi.



Taulunkehyksiin löysin sorsamaalauksen vanhasta lastenkirjasta.

Nyt laitetaan Hurriganes soimaan: "GET ON!"

sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Johan välähti!

Keväämmällä, eräänä viikonloppuna muu perhe lähti mummulaan ja jätti minut vauvan ja nukkekodin kanssa kokonaiseksi viikonlopuksi ja voi, miten silloin askartelin. Jalat puuduksissa istuin olohuoneen pikkupöydän ääressä (matalalla, lähellä lattialla puuhailevaa vauvaa) aamusta yöhön ja liimasin, kehitin ja keksin, muovailin ja maalasin ja voin hyvin. Näin kului viikonvaihde sormet liimassa ja hullu virne suupielissä, kertoillen työvaiheistani pikku apulaiselle.

Tuona viikonloppuna askartelin mm. jalkalampun vauvan smoothie-pakkauksen korkista ja puuhelmistä (juu, juu, se on todiste siitä, että vauva sai tuona viikonloppuna ravintoakin). Nytpä huomasin retronukkekotikuvia netistä etsiessäni, että samainen korkki on huomattu lampunkuvun näköiseksi myös Ruotsissa, Lundbyn kehdossa. Täällä tuo minulle uusi blogi-tuttavuus.

Ja tässä lamppuni, joka ei oikeasti valaise, kunhan on vain iloisen vihreä. Tähän voisi muuten tehdä sellaisen narukatkaisimen lisäksi.



Kirput kunniaan

 
 
Tänä aurinkoisena sunnuntaina ei koneen ääressä könnätäkään vaan lähdetään ulos, mutta ihan pikainen kirpputoripäivitys on pakko teille julistaa.
 
Minä kun olen aika kova kirpputorihiiri ja tuolla nukkekotiryhmässäkin ihmetellyt, etten ole juuri koskaan kirppareilta kuitenkaaan mitään nukkekotijuttuja löytänyt niin nyt alkaa selvästi tapahtua.

Kierrätyskeskuksen lelulaatikosta löytyi tovin tonkimisen jälkeen tuo silitysrauta. Onkohan se Lundbyn? Myös Jean-sarjan keinutuoli sieltä tuli vastaan. Hintako? No, joistakin senteistä voidaan puhua. Kierrätyskeskuksesta on myös keltainen hiussolki, josta tulee peilinkehys.

Kirpparilta löytyi tuo vanha, puinen kehys. Ajattelin siihen jotain merimaisemaa tai muuta arvokkaan oloista...

Esineiden alla on kukkakangas, jota A. ystävällisesti minulle lähetti ja fb:n nukkekotikirppiksen T:n virkkaamat paperinarukorit. Kiitokset teille!

Nyt puetaan kesävaatteet ylle, etsitään lankaa ja neula, otetaan vähän Pennosten makuuhuoneen ikkunasta mittoja ja tuo kangas taskuun. Pihakiikku kutsuu!

Aurinkoista päivää!

tiistai 13. toukokuuta 2014

Iltapäivän albumit

Vauva nukkui päiväunet parvekkeella ja minä askartelin hetken mielijohteesta valokuva-albumeja. Se oli ensimmäinen kerta, kun tein nukkekotiin kirjoja. Materiaaleina käytin nepalilaista käsintehtyä paperia, puhelinluetteloa, kiiltokuvia, kirjan selkämykseen washi-teippiä ja puikkoliimaa.

Nyt voi Pennosten perhe järjestää kuvat albumeihin ja kuunnella uutta matkaradiota siinä samalla. Ei ollut heidän aikanaan digi-kameroita eikä mp3:a, nääs.




maanantai 12. toukokuuta 2014

Syömään!

Pennosilla syödään kunnon kotiruokaa. Eilen valmistui perunat, lihapullat ja ruskea kastike. Lautasella on myös keitettyä porkkanaa ja puolukkahilloa. Tätä syödäänkin sitten monta päivää. Maitolasit puuttuvat pöydästä. Värkkiä olisi kyllä, kun joku sahaisi. Toimisikohan alumiiniteippi aterimien valmistamiseen?



Esikoinen askarteli Kapel-massasta maitokannun. Se on niin ihana, mutta Pennosilla vain lainassa. Tilasin kyllä itselleni samanlaisen. Pöydässä oleva sydänkulho on samaa massaa.

Kysynpä sinulta ruoka-askartelun tueksi, että mitäs teillä ollaan syöty 70-80 -luvulla? Olitkos olemassa jo silloin? Meillä syötiin sunnuntaisin porsaankyljyksiä muusin kera, aika usein lihasoppaa ja makaronilaatikkoa. Lauantai-makkaraleipiä muovailin jo, sellaisia samanlaisia, joita mumma teki iltapalaksi saunan jälkeen. Herkkuani spaghettia ja jauhelihakastiketta sai vain ravintolassa.

Kahvilaan muovailin banaani- ja porkkanakakkua, croissanteja  sekä appelsiinileivoksia. Kahvilassa vietetään avajaisia heti, kun muistan ostaa sinitarraa ja heti, kun saan tiskin takana olevan työtason ja leipähyllyn valmiiksi. Sitä ennen maanjäristys sekoittaa paikat miltei päivittäin. Taulutkin pitäisi kiinnittää seinään.

 

sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Kukkanen äidille

 
Askartelunauhasta leikatut kukat, vihreä maalarinteippi ja puuhelmi. Tadaa!

lauantai 10. toukokuuta 2014

Äidin keittiö on kodin ♥

Pennosten keittiöuutisista hyvää päivää.

Keittiökaapistot on siirretty sivuseinältä peräseinustalle, että hyllyillä ja työtasolla olevat esineet näkyisivät paremmin. Hyllyssä on vähän uusia purkkiprinttejä nukkekotikirppikseltä. Meillä on mustavalkotulostin, joten en ole tulostanut nukkekotiin ensimmäistäkään juttua.

Keittiöön pitäisi ehdottomasti väsätä Fairy-pullo ja tiskiharja, täytettä maustehyllyyn ja aterinkuivauskippo. Myös suolasalkkari seinällä sopisi ajan henkeen. Sellaiset kukkakuvioiset emaliastiat ovat myös suunnittelussa, sydänkulhot on väsätty jokin aika sitten.

 
 
Myös pöytä on käännetty eri suuntaan samasta syystä. Se on helpompi kattaa ja pöydässä olevat esineet ovat näkösällä. Eri paria olevat Lundbyn tuolit ja omatekoiset jakkarat eivät vie nyt niin paljon huomiota. Minikirppikseltä ostin pöytäliinankin äitienpäivän kunniaksi, joskin suunnittelin siitä aluksi mattoa, mutta eihän sitä lattialle voi laittaa, ihanaa liinaa.

 
Jääkaappiinkin on liiskattu söpö kukkatarra lisää.
 
Hyvää äitienpäivää!


tiistai 6. toukokuuta 2014

Leijonaloota

Leijonaloota on viritteillä, pojan mielipiteitä on kuunneltu. Punainen pöytä on maalauksessa ja liimauksessa. Tarpeistoa on kertynyt sieltä sun täältä ja aika pienellä rahalla mennään.
Lautasia on maalattu Pamol-pakkauksen lääkekuplista ja apinatauluja väsätty korttipakkauksen esittelykuvista. Leijonan asumus muuttuikin vähän pienemmäksi Ikea-lootaksi, mutta kaksikerroksiseksi. Tästä tulee vielä jotain lämmintä ja söpöä.



Posti on tuonut mallipaloja tapettitehtailta, joten moni muukin projekti nytkähtänee eteenpäin.

Hyvää viikkoa kaikille! Mitäs sinä olet ajatellut väsäillä?

maanantai 5. toukokuuta 2014

Heräteostos

Lähdin viemään lauantaina kirpputorille myytävää ja tulin talo kyydissä, kaksi euroa köyhempänä takaisin. No, kun sai niin halvalla ja onhan se valloittava tilansäästökoti.

Talon pohjassa lukee "Blue Box" - Made in Hong Kong. Söpö, muovinen retroihanuus jostain 70-luvulta. Kävin vielä tarkastamassa ko. pöydän huonekalujen toivossa, mutta eihän siellä niitä ollut.

Nuorempi tyttäreni talon sitten omi Vauvalakseen. Sehän sopii, sillä toisella parieurosella ostin neljä kiharahiuksista vauvaa, jotka ovat kyllä kooltaan 1:12 samaten kuin tuttipullo ja lelupupu, jotka ovat Nukkelan loppuunmyynnistä. Safarin kumiset vauvat Eepo ja Loopo ovat kooltaan aika passeleita. Vessakalustus on vauvatalossa ratkaistavissa rivistöllä pottia.

Hurahdin tästä pienokaisesta niin paljon, että sunnuntaiehtoona, elokuvaa katsellessa tapetoin sen seinät valtavilla paperinpalasilla kuten origami- ja askartelupaperilla. Olohuoneen "isolle" seinälle käytin oikeaa tapettia. Väreinä talon omia värejä: vaaleansinistä, vaaleanpunaista ja punaista. Rakastan kuviopapereita ja tämä projekti olikin oikein paperi-ilottelua, suorastaan irrottelua. Talon keltaiset, muoviset ulkoseinät jätin sellaiseksi, samoin nuo pahviset kuvioidut väliseinät. Lattiatkin saavat olla vaaleanpunaiset. Mikähän idea tuossa taka- ja sivuseinien käsittelemättä jättämisellä on ollut, hmm?

Meiltä löytyi yksi Blue Boxin huonekalukin taloon, mutta tuo peilipöytä näyttää minusta ihan liian suurelta. Ehkä koon kanssa ollaan ajateltu pientä leikkijää.

Jean-sarjan pikkuiset nojatuolit ja pöytä saattaisivat istua kooltaan ja tyyliltään taloon, mutta enpä taida raaskia luopua niistä Pennosten lastenhuoneessa olevista.

Sunnuntainakin oli kirppispäivä, kun kävimme perheen kanssa peräkonttikirppiksellä. Ja oho, siellähän oli samanlainen Blue Box myynnissä, hintaa 5 euroa. No, kävin sitäkin silittelemässä, mutta järki-ihmisenä jätin jollekin toiselle talolliselle. Pikkuista lelukaupan myytävää kyllä löysimme esikoisen kanssa mm. pikkuriikkisen, punaisen keinuhepan, joka pääsee Vauvalan leluksi.

Hyvien löytöjen viikonloppu!

Vauvala jääköön kuitenkin toviksi elämään omaa elämäänsä tyttären hyllylle. Tai sitten ei, on se niin ihana.

Kaikki täällä tällä hetkellä elävät omaa elämäänsä ja pölyyntyvät, koska 1:1-elo ei anna tarpeeksi aikaa harrastaa, plääh.

 
 


 
 

torstai 1. toukokuuta 2014

Rintamerkit ja pinssit

Niistähän saa tauluja tai esineistöä nukkekotiin. Kannattaa penkoa kirpputorien korukopat ja pienet muovipussit.

Nämä kaikki olen löytänyt kirpputoreilta enkä ole paljon maksanut, paitsi tuosta venäläisestä kärpässienen alla kulkevasta siilistä, mutta siinähän onkin vaihtuva kuva.

Tällä viikolla löysin huuto.netistä jotain ihanaa ja tärkeää, jotain, jota olen kauan etsinyt. Valjastin veljenkin hakuhommiin. Siitäpä lisää joskus myöhemmin.